Netwerkdag Defensie 2022
Emerging tech & People development

Vanuit het HR-ecosysteem zijn we bezig met opschalen in aantallen partners en uitwisselingen. Om hier een boost aan te geven, werd er op 5 april 2022 de – Netwerkdag Defensie | Emerging tech & People development – georganiseerd. Dit om de “buitenwereld” op een professionele wijze te enthousiasmeren om een verbinding met Defensie als organisatie aan te gaan. Een opzet voor een goede positionering, groei en relaties.

Wij mochten rond de 300 gasten van 120 verschillende organisaties ontvangen, wat natuurlijk een fantastische boost geeft aan het HR-ecosysteem. Zowel in de meetings ’s ochtends als tijdens de breakouts in de middag werd veel met elkaar gesproken over de publieke-private samenwerking om de schaarste van personeel tegen te gaan en de medewerkers meer ontwikkelingsmogelijkheden te geven. We hebben weer genoeg input ontvangen om door te pakken!

Bij deze bedanken we een ieder die actief heeft bijgedragen ter ondersteuning van het programma zoals DSV, Northwave, BIT Academy, Thales, Society College, Nederlandse Defensie Academie, Koninlijke Marechaussee, Koninklijke Landmacht, Defensie Materieel Organisatie, Defensity College, staatssecretaris Christophe van der Maat, keynote spreker Menno Lanting, dagvoorzitter Eva de Valk en de leden van de paneldiscussie vanuit Defensie, Royal IHC, ABN AMRO en Thales.

En dank aan alle enthousiaste deelnemers van de HR executive meeting, Emerging tech initiatief, de breakouts en de algehele Netwerkdag.
Zonder jullie kon dit event niet slagen!

Er is nog een film over de Netwerkdag wat spoedig via onze online kanalen word gedeeld.

Netwerkdag Defensie | Emerging tech & People development
5 april 2022 | 10:00-18:00 uur
Nationaal Militair Museum | Soest

Zie onderstaand de fotoimpressies van de dag en het programma.

Programma

Ochtendprogramma

10:00 – 12:00 HR-executive meeting (op uitnodiging)
Topic: “Tech, arbeidsmarktkrapte en de impact op onze workforce en operationele uitdagingen”

10:00 – 12:00 HR-ecosysteem meeting Emerging Tech Initiatief (ETI)
Met een aantal partners van het HR-ecosysteem gaan we sparren over haalbaarheid van een idee om gezamenlijk, op een alternatieve wijze, versneld een groep van 100 medewerkers op een aantal ICT krapte gebieden te ontwikkelen. We starten met data en cyber.

Middagprogramma

12:00 – 17:00 Emerging Tech & People development

  • Ontvangst met lunchbuffet
  • Dagvoorzitter: Eva de Valk
  • Aanwezig: Staatssecretaris Defensie Christophe van der Maat
  • Keynote spreker: Menno Lanting
  • Start van parallelle breakouts op inhoud: Cyber, Data, Robotics en People.
  • Afsluitende borrel met muziek van het Airforce Jazztrio.
Breakouts
Data

Hoe zet de Marechaussee gericht data in om aan de landsgrenzen (bijvoorbeeld op Schiphol) en daarbuiten, te werken aan een veiliger Nederland? Hoe gebruikt Thales data in het optimaliseren van bedrijfsvoering? Maar ook, de impact van data in haar high tech  producten en systemen.

Sprekers:

Jos Pieters, Generaal, Koninklijke Marechaussee. “Impact data op veiligheid” &
Laura Klaver, Chief Data Officer, Thales. “Optimalisering bedrijfsvoering en digitalisering van producten”.

Robotica

De inzet en ontwikkelingen van robotics en autonome systemen in oa onbemande rupsvoertuigen voor de Landmacht. En ook hoe DSV, wereldwijde logistieke speler, drones, Artificial Intelligence en Machine Learning inzet om logistieke performance te verbeteren.

Sprekers:

Jean-Pierre Schouwenaars, programma manager, RAS Landmacht. “Robotics Autonome Systemen in ontwikkeling” &
Erik van Wunnik, Director Product Development, DSV. “Impact van drones, Artificial Intelligence en Machine Learning op DSV operatie”.

Cyber

Het 5e werkgebied van de krijgsmacht. De cyber in’s en out’s vanuit nationaal en internationaal Defensie perspectief. Wat zijn de sociale en maatschappelijke gevolgen van cyber op onze samenleving door cyberveiligheid bedrijf Northwave.

Sprekers:

Kees Verdonk, Kolonel, Defensie Cyber Security Centrum. “Het Defensie cyber domein in een internationale setting” &
Jochem Smit, IT security andCERT crisis manager, Northwave. “Wat zijn de sociale en maatschappelijke gevolgen van cyber in onze samenleving”.

People

Nieuwe generatie super techies veroveren de wereld door Bit Prototyping Futures. De ontwikkeling van nieuwe Defensie leiders in een hoog technologische toekomst door Instituut Defensie Leergangen. Ethische vraagstukken rondom emerging tech ontwikkelingen door Faculteit Militaire Wetenschappen.

Sprekers:

Ralf Goossens, Luitenant-kolonel, Defensie Academie, Instituut Defensie Leergangen. “Hoe ontwikkelt Defensie de leiders voor een hoog technologische toekomst” &
Prof. dr. Lonneke Peperkamp, Hoogleraar, Defensie Academie, Faculteit Militaire Wetenschappen. “De ethische vraagstukken rondom emerging tech ontwikkelingen” &
Marco van der Werf, founder Bit en Bit Academy. “Jonge generatie super techhies veroveren de wereld”.

Iedere breakout had inhoudelijke interactie met sprekers, verantwoordelijken uit Defensie en partner organisaties op het podium en de deelnemers in de zaal.

Ook meedoen?

Heb je vragen of wil je meer info? Voor jou persoonlijk? Of voor jouw organisatie? Contact Lucas van het team HR-ecosysteem via 06-83164210 of per mail hr-ecosysteem@mindef.nl
We vertellen je er graag meer over!

© HR-ecosysteem Copyright 2021