Achtergrond

In december 2017 startte Defensie met het idee van een HR-ecosysteem. Aanleiding was de adaptieve krijgsmacht, de uitdagingen rondom het Actieplan Behoud en Werving en de sterk veranderende arbeidsmarkt. Door praktijksessies, onderzoeken naar de haalbaarheid en door te kijken wat de aanpak in het buitenland is, is een basis gelegd voor de samenwerking. De krijgsmacht van de toekomst vraagt om flexibele samenwerking met uiteenlopende partners.

De kwantitatieve en kwalitatieve uitdagingen op de arbeidsmarkt worden de komende jaren alleen maar groter. Daarom moeten er stappen worden gezet richting een vergaande en meer gestructureerde samenwerkingsvorm. De manier waarop we als partners samenwerken wordt vastgelegd in een overeenkomst en over en weer brengen de partners alleen de kostprijs van medewerkers bij elkaar in rekening.

Ook meedoen?

Heb je vragen of wil je meer info? Voor jou persoonlijk? Of voor jouw organisatie? Contact Lucas van het team HR-ecosysteem via 06-83164210 of per mail hr-ecosysteem@mindef.nl
We vertellen je er graag meer over!

© HR-ecosysteem Copyright 2021

Chat openen